Zo geef je jezelf een Franse manicure

Een French manicure zorgt ervoor dat je nagels van nature mooi en gezond lijken. Veel mensen vinden het erg moeilijk om bij zichzelf een ‘’French manicure’’ te zetten daarom leggen wij uit hoe je dit het beste kunt doen volgens karoeza.nl . Voordat je begint moet je je nagels wel goed schoonmaken, in de juiste vorm vijlen en verzorgen met handcrème.

Stap 1: Base coat

Begin met het aanbrengen van een basecoat op je nagels, dit zorgt ervoor dat je nagels een mooi roze laagje krijgen en goed beschermd zijn. De basecoat moet over de gehele nagel aangebracht worden want daaroverheen worden de andere lagen aangebracht.

Stap 2: Witte randjes

Na de base coat kan je gaan beginnen met het aanbrengen van de witte randjes. Hiervoor kun je het beste French manicure stickers gebruiken, die precies de juiste ronde vorm hebben zodat je een strak wit lijntje krijgt. Je kan het witte lijntje ook zonder stickers proberen aan te brengen maar dit is vaak erg lastig en het komt er minder mooi uit te zien.

Stap 3: Top coat

Als het witte randje gedroogd is en je hebt de sjablonen verwijderd, kun je de top coat gaan aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat de nagel mooi egaal is en dat de nagellak langer blijft zitten. Als je de top coat hebt aangebracht moet je je nagels goed droog laten worden, het duurt namelijk langer als je meerdere laagjes hebt aanbracht voordat je nagels droog zijn. Je wilt natuurlijk niet dat je nagels beschadigd raken nadat je net klaar bent.

Voor een goede French manicure kun je het beste een French manicure set halen, daar zitten namelijk alle drie de potjes nagellak in die je nodig hebt. Dit is vaak ook een stuk voordeliger dan als je alles los van elkaar zou aanschaffen.

Dit vind je misschien ook leuk...