Wat moet je weten over het eiland Boa Vista?

De Kaapverdische Eilanden staan er algemeen om bekend een ontzettend populaire vakantiebestemming te zijn. Het populairste eiland van allemaal mag dan misschien wel Sal zijn, toch moet het gezegd dat ook Boa Vista de voorbije jaren sterk aan populariteit heeft gewonnen. Het merendeel van de toeristen die ervoor kiezen om naar dit eiland af te reizen doen dat om er te kunnen genieten van een welverdiende strandvakantie. Dit schept het vermoeden dat er op  cultureel vlak misschien niet zoveel te ontdekken valt op dit eiland. Dat is echter niet correct. Wij hebben op deze pagina dan ook al enkele mooie bezienswaardigheden voor je opgesomd.

Breng zeker een bezoek aan de hoofdstad van Boa Vista: Sal Rei

In eerste instantie is het altijd een goed idee om even de hoofdplaats of hoofdstad van het eiland te bezoeken waar je op vakantie bent. Dat geldt zeker ook voor Boa Vista en haar hoofdstad die luistert naar de naam Sal Rei. Voor deze stad geldt dat ze is terug te vinden in het westen van het eiland. Ze bevindt zich op een zeer geringe afstand van de luchthaven. Voor een groot gedeelte van de bekende hotels evenals resorts geldt dat ze in de directe buurt zijn gelegen van Sal Rei. In eerste instantie was deze stad een vissersplaats, maar de laatste jaren is gebleken dat daar stevig en vooral in snel tempo verandering in is gekomen. Niet alleen zijn er tegenwoordig heel wat leuke terrassen en restaurants terug te vinden, bovendien zal je er ook heerlijk kunnen kuieren op een markt die haast speciaal voor toeristen in het leven lijkt te zijn geroepen. Hoe dan ook, een vakantie op Boa Vista kan je eigenlijk niet doorbrengen zonder even een bezoek te brengen aan de hoofdplaats van het eiland.

Santa Monica Beach, het mooiste strand van heel Kaapverdië

Sal mag dan misschien nog net wat populairder zijn om te bezoeken in vergelijking met Boa Vista, dat neemt niet weg dat deze laatste beschikt over het mooiste strand van de eilandengroep. Dit mooiste strand luistert naar de naam Santa Monica Beach. Het strand prijkt niet zelden in de top 10 van mooiste stranden van de wereld. Het is een zeer mooi, verlaten strand welke beschikt over een lengte van zo’n slordige 18 kilometer. Ze is terug te vinden in een verlaten uithoek van het eiland. Op moment van schrijven kan het strand nog altijd rekenen op vrij ongerepte eigenschappen. Het is echter nog maar zeer de vraag of dat ook in de toekomst zo zal blijven of niet.

Ook culturele bezienswaardigheden zijn er te ontdekken in Boa Vista

De hierboven aangehaalde locaties of bezienswaardigheden zullen het hart van de cultuurliefhebber wellicht nog niet meteen sneller doen slaan. Toch moet het gezegd dat er op Boa Vista wel degelijk een groot aantal verschillende culturele bezienswaardigheden zijn terug te vinden. De bekendste van allemaal is wellicht het scheepswrak van de Cabo Santa Maria. Voor mensen die deze bezienswaardigheid op Boa Vista willen gaan ontdekken geldt dat ze er beter snel bij proberen te zijn. Er kan immers worden vastgesteld dat er steeds minder van het schip overblijft. De vraag is dus nog maar hoelang deze bezienswaardigheid nog een trekpleister zal blijven op het eiland.

Dit vind je misschien ook leuk...