Vloerverwarming infrezen

Een vloerverwarming is populair bij veel huishoudens, omdat deze het leefcomfort in een huis verbetert en er daarnaast ook voor zorgt dat er op een efficiënte manier wordt verwarmd. Een vloerverwarming aan laten leggen kan echter een heel karwei zijn en daarom is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de mogelijkheden. Het kiezen van de juiste vorm van vloerverwarming kan namelijk een hele hoop tijd en geld schelen. Zo is de vloerverwarming infrezen een hele populaire vorm voor mensen met een reeds gedroogde betonnen vloer. Deze minimaal invasieve manier van boren in een vloer is dan ook een snellere en daardoor goedkopere manier van werken.

Wat is een vloerverwarming infrezen

Een vloerverwarming dient altijd onder de vloer aangelegd te worden en daarom wordt de vloer meestal volledig uitgebroken wanneer er vloerverwarming gelegd gaat worden. De meeste mensen schakelen dan ook pas over op deze vorm van verwarmen wanneer zijn bijvoorbeeld de vloer gaan vervangen, of een gehele keuken gaan verbouwen. Dit zijn inderdaad de beste timingen om een dergelijke ingreep te doen.

Echter, kan een vloerverwarming infrezen een handige tussentijdse oplossing zijn. Hierbij wordt namelijk niet de gehele vloer uitgebroken, maar enkel de nodige banen uitgefreesd. Hierdoor blijft het gros van de vloer bespaard en heb je veel minder afval. Vervolgens worden de verwarmingsbuizen in de gefreesde geulen gelegd en aangesloten op je watersysteem. Hierna worden de geulen weer afgedicht en is de vloerverwarming direct bruikbaar.

Wat kost vloerverwarming infrezen

Het infrezen van vloerverwarming is een goedkope vorm van het aansluiten van vloerverwarming en de exacte kosten hiervan fluctueren natuurlijk, afhankelijk van de oppervlakten en de dikte van het gebruikte beton. De prijzen lopen uiteen van achthonderd euro tot tweeduizend euro. Hierbij spelen allerlei factoren een belangrijke rol. Ook speelt de sportvloer een rol in het kostenplaatje.

Frezen kan namelijk door reeds bestaande tegels heen, maar hierdoor zullen de reparatiekosten achteraf natuurlijk ook toenemen. Om een goed beeld te krijgen van de exacte kosten van vloerverwarming infrezen bij jou thuis, kun je het beste een online check doen. Hierbij wordt op basis van postcode, oppervlakte en soort vloer een prijsindicatie gegeven. Pas wel op: dit is geen offerte, maar een schatting van de prijs op basis van de ingegeven informatie.

Keuken of badkamer voorzien van vloerverwarming

Je verwacht het misschien niet, maar de goedkoopste plekken om vloerverwarming infrezen toe te passen zijn de keuken en de badkamer. Dit komt doordat deze ruimtes vaak al van goede watervoorzieningen zijn voorzien en daarnaast vaak ook de kleinere ruimtes in de woning zijn. Daarnaast bestaan de meeste keukens en badkamers uit een betonnen ondervloer, zodat de verwarming er gemakkelijker in gefreesd kan worden.

Ook gebruik je een verwarming in keuken en badkamer meestal enkel voor comfort en niet om de ruimte volledig van warmte te voorzien. Daarom kan er op deze ruimtes gemakkelijk gebruik worden gemaakt van de een bredere opzet. Hierdoor is er minder bekabeling nodig en dit resulteert in lagere prijzen en dus een goedkopere vorm van een vloerverwarming infrezen.

Dit vind je misschien ook leuk...