Veelvoorkomende fouten bij tuinonderhoud

Een tuin onderhouden is niet altijd even makkelijk als het lijkt. Er kan veel werk in zitten, maar daarnaast kan er ook veel mis gaan. Zo kan het zijn dat het lente is, alle bloemen staan te bloeien, maar jouw tuin achterblijft. Maar hoe voorkom je dit? Hoe zorg je ervoor dat jouw tuin altijd straalt op het juiste moment? In dit artikel een aantal tips, gegeven door een hovenier in Almere, waardoor u de meest voorkomende fouten bij tuinonderhoud in ieder geval niet begaat. Hierdoor wordt de kans dat uw tuin tot bloei komt veel groter. 

De verkeerde periode uitkiezen

Je moet het juiste moment uitkiezen om je tuin te onderhouden. Dit heeft er uiteraard ook mee te maken met wat voor planten en bomen je in je tuin hebt, maar over het algemeen zijn er bepaalde periodes waarin je iets wel of niet moet doen. Een veelvoorkomende fout is dat mensen hun planten snoeien wanneer het vriest, of wanneer de zon juist volop schijnt. Je moet kijken naar welke planten en bomen je in je tuin hebt staan. Als je dit weet kan je per plant/boom op het internet raadplegen wanneer deze gesnoeid moet worden. Als je dit eenmaal opgezocht hebt kan je voor jezelf een handig overzicht maken van wanneer wat gesnoeid moet worden en kom je hierdoor nooit meer in de problemen.

Slecht materiaal

Ook slecht materiaal is een veelvoorkomende fout bij tuinonderhoud. Als je een botte tuinschaar hebt en hiermee bepaalde delen van een boom of plant wilt knippen, kan het voorkomen dat je schade aan de desbetreffende boom of plant aanricht, doordat het niet goed doorgeknipt wordt. Dit kan vervolgens schadelijk zijn waardoor deze boom of plant niet meer goed in bloei komt, doordat het geen goede doorstroming meer heeft. 
Mocht u het zekere voor het onzekere willen nemen, kunt u ook altijd gebruikmaken van boumanshoveniers. Hiermee weet u zeker dat uw planten professioneel behandeld worden en dat je altijd een stralende tuin zal hebben.

Dit vind je misschien ook leuk...