Sfeer in huis maak je zelf! Hier 5 tips

Als je een huis hebt laten bouwen, bent verhuisd, een nieuw huis huurt of tijdelijk in een andere woning gaat wonen krijg je er mee te maken. Zodra je binnen loopt komt het gevoel van de atmosfeer binnen. In de basis heeft dit te maken met de bouwstijl van de woning. Dit kan verschillen van landelijk met plafondbalken, houten vloeren en een houtkachel tot een hypermoderne nieuwbouwwoning met strakke muren en plafonds en plavuizen op de vloer. Deze uitgangspunten staan veelal vast en kun je niet veel aan veranderen. Bij de aanschaf van meubels, het aanbrengen van kleur, toevoegen van decoratie en het neerzetten van sfeerelementen heb je natuurlijk alle invloed over de vorm, kleur, materiaal, grootte, stijl, etc. Voor het creëren van sfeer geven we hier 5 eenvoudige tips om het gezellig in huis te maken

5 sfeertips

  1. Zet kaarsjes neer in de ruimtes waar je vertoefd. Een kaars geeft een warme, romantische gloed aan de omgeving en is een echte sfeermaker. Je kunt kaarsen kopen in allerlei variaties. Uit het enorme assortiment kaarsen bij VanKaarstotServet kun je altijd een paar kaarsen kiezen die mooi passen bij de setting. Ook voor in de tuin
  2. Laat een aantal planten groeien in de woonkamer en keuken. Planten zorgen voor een fijne atmosfeer in de ruimte en een goed binnenklimaat. Daarbij ziet het er aangekleed en sfeervol uit om een aantal planten neer te zetten.
  3. Hang mooie gordijnen van Raamdecoratie.com op in een passende kleur. Gordijnen zijn een belangrijk element in huis. Je kijkt hier vaak tegenaan en in principe heb je ze elke dag 2 keer vast. Zorg dus dat de gordijnen goed bij de sfeer passen. Er is een verschil tussen lichte vitrage, halfduister en volledig verduisterende gordijnen. De laatste zijn fijn voor in de slaapkamer.
  4. Hang een aantal lampionnen op in huis en tuin. Hiervoor worden vaak papieren lampionnen gebruikt. Met de verschillende maten kun je leuke combinaties maken en ze zijn eenvoudig te monteren en te voorzien van een peertje.
  5. Voor het uitzicht naar buiten en het geval je in de tuin wil genieten is het leuk om één of meer metalen tuinbeelden neer te zetten. De huidige collectie tuinbeelden van Primus zien er prachtig uit en spreken echt tot de verbeelding.
  6. Ga met verf aan de slag! Met verf kun je je huis een speelse maar unieke sfeer geven. Voor verfinspiratie kun je eens een kijkje nemen op Livinghip.

Woondecoratie kopen

Deze en meer woondecoratie artikelen kun je tegen aantrekkelijke prijzen kopen bij VanKaarstotServet, de grootste sfeerwinkel online. Ook voor keukengerei, servies, bbq-spullen, tuinhaarden, haardhout, grafdecoratie en trouwdecoratie kun je hier heel goed terecht.

Dit vind je misschien ook leuk...