Reis Canada – onvergetelijk uitnodigende natuur

Met Canada heb je pas een land van formaat te pakken. Alleen Rusland is nog groter. Een reis Canada brengt je dan ook naar horizonnen. In het hoge noorden van Amerika wacht een land waar menig Nederlander naartoe geëmigreerd. In de immense bossen wordt esdoornsiroop geproduceerd te midden van dammen bouwende bevers en orde bewakende mounties. Een eigenlijk heel geordende natuur, dus. Hier kan je ook je wandelschoenen verslijten. Want als je het aandurft kun je hier gaan dwalen over het langste recreatiepad ter wereld: 24.000 kilometer lang en dat ver van autoverkeer.

Een reis Canada is ook de reuzendieren achterna reizen

Mooie moderne steden als Montreal, Ottawa en het hippe Vancouver weten je goed te vermaken, ook met hun bruisende avondleven. Daarbuiten lokt de natuur en maak je kennis met een noordelijke beestenboel. Stevige bizons en kloeke beren zijn niet de kleinste jongens in de Canadese wildernis. Ga je te water, dan betreed je het terrein van orka’s en walvissen. Bij Vancouver Island zwemmen de orka’s. Nog noordelijker? Dan kun je de ijsbeer tegenkomen. In het hoge noorden van Canada hebben ze zelfs hun eigen ‘hoofdstad’: Churchill. Hier kun je onder begeleiding spannende tochten naar de ijsberen maken.

Op hoogte de natuur induiken

Canada is een land van afstanden. Tijdens je reis Canada kun je ook een deel per trein afleggen. Heel mooi om die onmetelijke natuur vanaf een raam panoramisch voorbij te zien gaan. Zelfs de Rocky Mountains kan de trein aan. Je bent dan terecht gekomen in ongelooflijk mooi berggebied met spiegelende gletsjermeren en toppen onder sneeuw kransen. En als je in de avond de hemel in tuurt, zie je dat ook hier het noorderlicht sprookjesachtig kan verschijnen. Tussen Whitehorse en Yellowknife kunnen de nachten betoverend mooi worden.

Een parelende streng steden op je reis Canada

De Rocky Mountains deelt Canada met de Verenigde Staten. Ook een ander natuurfenomeen ligt op de grens tussen de twee staten: de Niagara watervallen. Meer natuur beloven de parken Banff en Jasper. Tijdens je reis kun je je overdosis natuur weer inruilen voor stedelijke cultuur. Canadese steden hebben iets behoorlijks. Neem nu Calgary waar de wintersport regeert. Of Montreal, dat wel het Parijs van Noord-Amerika wordt genoemd. Een stad die zindert van creativiteit, van cultuurhistorie en van kunst. Ook de Canadese hoofdstad Ottawa heeft een multiculturele hoed op maar presenteert zich wat gedistingeerd. De neogotische architectuur is soms toch wel weer een achtergrond voor feestelijke evenementen zoals Winterlude, het allergrootste festival dat Canada kent. Museum liefhebbers gaan tijdens hun reis Canada natuurlijk een kijkje nemen in Ottawa dat volgepakt is met musea, waaronder zes van nationaal kaliber!

Toronto

Mooie steden maar de grootste van Canada is en blijft Toronto dat vibreert onder een van de grootste bouwwerken ter wereld, de CN Tower die tot 553 m piekt. Toronto heeft een paar leuke publieke geheimen zoals het aanstekelijke Distillery District waar je hip en trendy kunt shoppen. Winkelen kan ook in vintage stijl, langs de kraampjes en winkeltjes van Kensington Market. En kom je op je reis Canada in Vancouver aan, vergeet dan niet een ijshockey match bij te wonen. Terug in het vliegtuig denk je, verhip, toch wat vergeten. Yukon! Daar een volgende reis maar eens de goudzoeker tradities meemaken.

Dit vind je misschien ook leuk...