Oefeningen voor persoonlijke groei om jouw aandachtsspanne te vergroten

Oefeningen voor je geest verhogen jouw aandachtsspanne. Dat maakt echt een verschil in je leven! Dat is waarom ik bepaalde taken doe. Ik heb specifieke kleine oefeningen voor mezelf gemaakt. Dit zijn meestal eenvoudige gekke kleine dingen, maar toch maakt het een verschil. Het verhoogt mijn bereidheid en mijn vermogen om te focussen!

Ik lees bijvoorbeeld graag. Daarom heb ik ervoor gekozen om lezen te gebruiken als een manier om mezelf uit te dagen. Dat zou ook voor jou kunnen werken.

Houd je van lezen?

Als dat zo is, kan het lezen van boeken ook een manier zijn om je geest te stimuleren. Het is als je het leuk vindt een goede manier om je geest te stimuleren. Ik geloof dat het het beste is om een activiteit te kiezen die je leuk vindt. Dus als je het lezen niet als een aangename keuze ervaart, denk ik dat je voor jezelf iets anders moet kiezen.

Lezen verhoogt je vaardigheid om te focussen.

Als je bijvoorbeeld elke dag een stukje leest, wordt je aandachtsspanne sterker en langer. Als je niet graag leest, kun je andere manieren vinden, die wel voor jou werken.

Geen TV!

Commerciële televisieprogramma’s hebben de neiging om jouw aandachtsspanne te verkleinen. Ik stel voor dat je geen TV kijkt. Vermijd het op zijn minst voor dit specifieke doel! Dat soort activiteit zal niet werken.

De korte blokken van de commerciële televisie verhogen de kans om je aandachtsspanne te verkorten. Dus zelfs als je de reclames wegzapt, doe je jezelf geen dienst door commerciële televisie als een persoonlijke groeistrategie te gebruiken. Aan de andere kant, als je educatieve films bekijkt, kan dat wel werken. Het hangt ervan af hoe de film is opgebouwd. In het bijzonder, de lengte van de segmenten die jouw aandacht vasthouden.

Het idee is om iets te vinden dat voor jou een begin, een midden gedeelte en eind heeft. Op die manier begin je je te focussen. Zodra je begint, blijft je aandacht bij wat je doet. Je leert om door te gaan met het observeren van de door jou gekozen film.

Naarmate je dichterbij het midden van je tijd komt, blijft je aandacht hangen. Het al die tijd levend en echt houden van die aandacht is van belang.

Wanneer je aan het einde bent gekomen van de tijd, die je investeert in het educatieve programma, dan verschuif je van wat je hebt gedaan naar wat je vervolgens wilt gaan doen. Het idee? Kies voor diepgang. Op die manier focus je op een manier die het mogelijk maakt om je voor een aanzienlijke hoeveelheid tijd volledig te kunnen concentreren. Persoonlijke groei is dan jouw resultaat.

Meer focus middels een supplement: probeer de concentratiepillen van Blokpil: je wilt daarna niet meer anders.

Dit vind je misschien ook leuk...