Hoe vind ik de beste lokale makelaar?

Het vinden van een makelaar is dankzij de komst van zoekmachines niet meer zo moeilijk. Vroeger werden makelaars vaak aangeraden tijdens verjaardagen of andere familiebijeenkomsten. Anno 2020 zoeken de meeste mensen zelf een makelaar in hun woonplaats. Met een simpele zoekopdracht in Google worden al snel alle makelaars weergegeven, maar welke makelaar is nou het beste? Wij geven je graag een aantal tips!

Hoeveel huizen heeft de makelaar al verkocht

De hoofdinspanningen van een makelaar is het verkopen van een huis. De makelaar zorgt ervoor dat er foto’s van de woning worden gemaakt, dat deze wordt geplaatst op Funda en dan het huis uiteindelijk wordt verkocht. Door te checken hoeveel huizen erop verkocht staan kun je zien of de makelaar zijn werk goed doet. Heeft de makelaar heel veel huizen in zijn portefeuille, maar is nog bijna niks gekocht? Dan weet je dat de makelaar waarschijnlijk iets niet goed doet en jouw huis ook niet snel zal verkopen.

Zijn andere klanten tevreden over de makelaar?

Op het internet zijn tegenwoordig overal reviews te vinden, zo ook over makelaarskantoren. Door in Google op de bedrijfsnaam van de makelaar te zoeken kom je al snel een stuk of 5 review websites tegen. Lees de reviews eens door en doe zelf een oordeel. Zijn er veel mensen ontevreden? Dan is het natuurlijk niet verstandig om de verkoop van je huis bij deze makelaar onder te brengen.

Mijn eigen ervaring met makelaars

Zelf ben ik woonachtig in Enschede en ik ben zelf ook al een aantal keren op zoek gegaan naar een geschikte makelaar in Enschede. Via de zoekmachines kwam ik al snel uit bij de makelaar die bovenaan in de zoekresultaten stond. Ik heb direct de telefoon gepakt en een kennismakingsgesprek gepland. De makelaar was erg informeel en zeer toegankelijk. Dit beviel me wel en ik heb daarop besloten om de verkoop van mijn huis daar onder te brengen.

Dit vind je misschien ook leuk...