Hoe jij het best je auto kunt wassen

Je kan natuurlijk met je auto naar de wasserette gaan, maar iemand die van zijn auto houdt doet het toch liever met de hand. Dit zorgt er echter wel voor dat je voorzichtiger moet zijn, voor je het weet heb je krassen op de auto. Daarnaast is het natuurlijk ook wat inspannende kracht en kan niet alles gemakkelijk schoon worden gemaakt met een sopje. Daarom in dit blog een aantal tips, gegeven door een schoonmaakbedrijf in Alkmaar, hoe jij ervoor zorgt dat jouw auto binnenkort alle andere auto’s eruit shined. 

Kies de juiste materialen

Belangrijk om mee te beginnen; het uitkiezen van het juiste materiaal. Een normale spons werkt wel om je auto mooi schoon te boenen, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat er lichte krassen in je auto kunnen ontstaan. Normale sponsen nemen namelijk vuil en zand op en het kan voorkomen dat dit zich op gaat hopen. Als het zich eenmaal ophoopt, zorgt het er vervolgens voor dat je met kleine zandkorrels over de lak schuurt, waardoor er krassen ontstaan. Daarom kan je het best gebruik maken van een microfiber spons. Deze spons neemt minder snel vuil in zich op en kan het er gemakkelijk afspoelen. Zorg er daarnaast voor dat je een emmer klaar hebt staan en dat je goede shampoo hebt. 

Het auto wassen

Als je de juiste materialen eenmaal hebt, kan het auto wassen beginnen. Zorg ervoor dat je boven naar beneden werkt, anders krijg je lelijke strepen op je auto. Voordat je de auto gaat wassen kan je eerst echter nog wat anders doen; de auto foamen. Hierdoor zorg je ervoor dat het vuil dat zich op lastige plekjes bevindt, zoals bij de ruitenwisser, op een goede manier weg wordt gespoeld. Je hebt hier wel een normale hogedrukreiniger voor nodig. Indien je dit niet hebt kan je altijd contact opnemen met vanberkel-schoonmaak.nl. Vervolgens kan je de auto gaan soppen. Als je eenmaal gesopt hebt moet je de auto afspoelen en vervolgens kan je de auto lekker in het zonnetje laten staan om hem te laten drogen.

Dit vind je misschien ook leuk...