Hoe je met simpele aanpassingen meer bezoekers krijgt

Kleine aanpassingen aan je website kunnen makkelijke een positief effect hebben op het aantal bezoekers dat je per maand of per dag hebt. Je komt bijvoorbeeld hoger door in google. In dit artikel leggen we kort een paar simpele aanpassingen voor je uit.

Domein

In het begin is het handig om een goede domeinnaam te hebben, je kan uitzoeken wat goede domeinen zijn en dan een domeinnaam check doen. Hier bekijk je of de domeinnaam die jij wilt gebruiken al bezet is of nog niet. Als die vrij is kan jij een website met dat domein gebruiken. Een domeinnaam betekend veel voor je website omdat de gebruikers het aan deze naam herkennen. Ook kan het voor google handig zijn als je een goede naam hebt waar bijvoorbeeld het beroep of dienst in de domein is inbegrepen. Hierbij kan je ook een streek of regio bij benoemen. Bijvoorbeeld zwemleraar Amsterdam. Hierbij weet google wat je doet als mensen naar zwemleraar zoeken en de regio in Amsterdam.

Rich snippet

Je kunt bijvoorbeeld de rich snippet aanpassen. Dit is de beschrijving die bij google te zien is. Je hebt hierbij een titel van de pagina en je hebt de tekst eronder. Die 2 delen vormen de rich snippet. Als je deze goed aanpast komt jouw pagina wellicht bij meerdere zoektermen bovenaan. Je kunt de beschrijving aanpassen door bijvoorbeeld eerst een zoekwoorden analyse te doen. Hier bekijk je welke zoekwoorden relevant zijn en welke van deze zoekwoorden het meeste volume hebben. Deze woorden neem je dan op in je beschrijving waar je een lopend verhaal van maakt wat prettig te lezen is. De tekst moet als het waren aansluiten op de behoeften van de gebruiker, en het moet de gebruiker aantrekken om op de website te komen. Kortom een handige manier om veel bezoekers te krijgen.

Dit vind je misschien ook leuk...