Hoe eet je voldoende op drukke dagen?

Je hebt een enorme drukke dag achter de boeg en je wil eigenlijk niets liever dan op de bank ploffen met een blikje frisdrank en achterover leunen. Tijd is schaars en voldoende eten schiet er dan ook dikwijls bij in. Wanneer je wel eet is dit vaak niet meer dan een cracker, bakje yoghurt of een grote zak chips. Niet bepaald de meest gezonde keuze natuurlijk. Goed voor jezelf zorgen en voldoende en gevarieerd eten is belangrijk. Belangrijker dan je wellicht zelf beseft. Voeding laat jouw motor draaien. Als je niet voldoende of gevarieerd eet kan dit de gezondheid enorm negatief beïnvloeden. Maar hoe zorg je er dan voor dat je goed voor je zelf blijft zorgen op drukke dagen?

Ben je soms al blij als je een makkelijke maaltijd voor 2 personen op tafel weet te zetten en je een keer niet voor een simpele boterham kiest? Dan is het hoog tijd om je mindset te veranderen. Maak van voeding je eerste prioriteit. Jouw werkgever heeft straks niks aan je als je door onvoldoende voeding thuis komt te zitten. Hij of zij zal er dan ook zeker geen problemen mee hebben als je af en toe een rustmomentje pakt om te eten. Wanneer jij die knop om weet te zetten, heb je de eerste belangrijke stap eigenlijk al gezet.

Doe aan meal preppen

Het klinkt misschien een beetje suf, maar het kan echt een wereld van verschil maken als je aan meal preppen doet. Je hebt in het weekend of de avonduren vast wel een beetje extra tijd over om maaltijden voor te bereiden. Bovendien kunnen de meeste gerechten eenvoudig 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden. Wat eten we vandaag snel klaar zeg!

Heb je geen zin om tijdens je vrije tijd ook nog eens uren in de keuken te staan? Kies er dan voor om tijdens het koken extra grote porties te maken. Zo kan je wat overblijft altijd invriezen of bewaren voor de volgende dag. Op momenten dat je weinig tijd hebt is er dan altijd een voedzame maaltijd in huis aanwezig.

Maak ruimte in je planning

Dit is misschien een open deur, maar het blijft ontzettend belangrijk om voldoende ruimte in je planning vrij te maken. Zelfs op de drukste dagen is het hierdoor mogelijk om lekker te eten. Vergeet je vaak om te eten? Zet dan een wekker op je telefoon, zodat je een herinnering krijgt als het weer tijd is voor een nieuwe maaltijd. Zorg er in elk geval voor dat je drie hoofdmaaltijden eet. Zo houd je je suikerlevels op peil, waardoor je je ook minder uitgeblust voelt aan het einde van de dag.

Doe wekelijks boodschappen

Koken hoeft niet zoveel tijd te kosten. Vaak gaat de meeste tijd in het treffen van voorbereidingen zitten. Denk bijvoorbeeld aan het doen van boodschappen. Als je geen zin hebt om na een lange werkdag ook nog eens naar de supermarkt te gaan is het verstandig om wekelijks boodschappen te halen. Zo zijn er altijd ingrediënten in huis om een voedzame maaltijd mee te bereiden.

Voor het doen van wekelijkse boodschappen is het dan ook belangrijk dat je over een duidelijk weekmenu beschikt. Bedenk goed welke dagen druk zijn en wat op dat moment gemakkelijk is om te bereiden. Ook wanneer je incidenteel kiest voor eten bestellen in Amsterdam is het verstandig om dit in het weekmenu op te nemen. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Dit vind je misschien ook leuk...