Hier moet je op letten tijdens het thuiswerken

Het zijn gekke tijden. Van het ene op het andere moment veranderde ons dagelijks leven enorm. Iedereen die thuis kan werken, werd nadrukkelijk verzocht om dat ook te doen. Voor veel mensen was het improviseren want lang niet iedereen heeft thuis een bureau staan. Maar dat improviseren gaat soms ook ten koste van je gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan je houding. Zonder een goede stoel kun je al snel last krijgen van je rug of nek.

Zoek een rustige werkplek

Het begint bij het zoeken van een plek of ruimte waar je goed geconcentreerd kan werken. Soms is het even zoeken naar de juiste plek, maar dat is wel de moeite waard. Je dag wordt productiever en je houdt zo meer tijd over voor ontspanning. Juist die ontspanning is nu extra belangrijk geworden omdat zakelijk en privé steeds meer één geheel beginnen te worden. Probeer dus vaste werktijden aan te houden en zorg voor voldoende rustmomenten. Ga ook niet ‘s avonds nog aan het werk, hoe groot de verleiding voor sommige ook mag zijn. Zorg verder voor goede raamdecoratie om vervelende lichtinval te mijden. Niemand werkt namelijk prettig met de zon die op het computerscherm schijnt.

De juiste stoel

Het zal voor vele verleidelijk zijn om aan de eettafel te gaan zitten of op de bank te gaan werken. Dit maakt voor een paar uurtjes niet zoveel uit, maar na weken begin je toch wel last te krijgen. Het is niet voor niets dat je op kantoor een fijne bureaustoel hebt. 

Misschien heb je thuis ook zo’n fijne stoel staan? Maak er dan ook zeker gebruik van. Heb je zo’n stoel niet? Overweeg dan om er een aan te schaffen. Hoewel een goede stoel soms enkele honderden euro’s kan kosten, is het de investering in je gezondheid zeker waard.

Computerbril

Steeds meer mensen maken gebruik van een computerbril. Niet alleen tijdens het gebruik van een computer of laptop, maar ook bij een smartphone, tablet en TV. Sommige werkgevers nemen zelf al de stap op het personeel te voorzien van zo’n bril. Als je thuis moet werken dan is het ook zeer verstandig om je ogen te beschermen en gebruik te maken van een beeldschermbril. Draag je normaal geen bril? Geen probleem, er zijn ook computerbrillen zonder sterkte verkrijgbaar.

Dit vind je misschien ook leuk...