Glassoorten

Door de jaren heen zijn de glazen van ramen verder en verder ontwikkelt. De glazen houden steeds meer warmte vast, laten meer licht door en laten minder en minder geluid door. Maar toch zijn er nog diverse glassoorten op de markt. Maar welke glassoorten zijn er allemaal? En wat zijn de voordelen van deze soorten glas? In dit artikel bespreekt een glashandel in Den Haag de meest voorkomende glassoorten die hedendaags toegepast worden in de huizen. 

Enkel glas

Enkel glas zie je vandaag de dag steeds minder terug komen, omdat het financieel steeds minder aantrekkelijk worden. Toch zie je enkel glas nog altijd veel terugkomen, vooral bij mensen die minder te besteden hebben. Enkel glas isoleert niet goed, waardoor je veel meer geld kwijt bent aan stookkosten. Het glas is echter wel stukken goedkoper dan andere soorten glas. Op de korte termijn ben je minder kwijt aan enkel glas, maar op de lange termijn haal je meer voordeel uit een dikker, beter isolerend glas. 

Dubbel glas (isolatieglas)

Dubbel glas, ook wel isolatieglas genoemd, is het meest gebruikte glas bij huizen die in de periode 1980 tot 2000 zijn gebouwd. Het isoleert prima, maar nog niet perfect. Het heeft dan ook een middelmatige prijs. Dubbel glas wordt op dit moment dan ook in de meeste huizen gebruikt. Dubbel glas wordt gemaakt van twee lagen glas met een stuk spauw ertussen. Hierdoor isoleert het beter en is het steviger, dus breekt het minder snel.

HR++ glas en HR+++ glas

HR++ en HR+++ glas zijn de nieuwste glassoorten en isoleren dan momenteel ook het best. Daarnaast is het ook nog eens het meest stevige glas van de eerdergenoemde. HR+++ glas bestaat uit 3 lagen glas, waardoor het ontzettend veel warmte vasthoudt en het op de lange termijn het meest voordelig is. Het kost echter wel weer meer om deze glazen erin te zetten, waardoor dit echt een langetijdsinvestering is. Na vier jaar heb je het ongeveer terugverdiend ten opzichte van dubbel glas.
Mocht je meer informatie willen over verschillende soorten glas, kan je altijd contact opnemen met daniglas.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...