Een vakantie naar Tanzania boeken

Op vakantie gaan is een zeer belangrijk onderdeel van ons werkende leven. We geven dan ook graag geld uit aan een goede vakantie en dit is te zien aan het feit dat we steeds gemakkelijker ver reizen voor onze vakantie. Echter worden de verre reizen dankzij de prijsvechters in de luchtvaart ook steeds beter te bereiken. Zo is een vakantie naar Tanzania lang niet meer zo onbereikbaar als enkele jaren geleden. Sterker nog: een vakantie naar Tanzania kan al voor minder dan tweeduizend euro geboekt worden bij een specialist! Een dergelijke reis hoeft namelijk helemaal niet zo groots en duur te zijn als de meeste mensen denken. Het land Tanzania is namelijk zo ongelooflijk mooi en groot, dat je er maanden rond kunt dwalen, maar ook in enkele dagen alle hoogtepunten kunt zien.

Vakantie naar Tanzania, strand of safari?

Wanneer men spreekt over een vakantie naar Tanzania, wordt er vaak gedacht aan een uitgebreide safari door de grote parken heen, zoekend naar de big Five. Dit is natuurlijk niet gek, aangezien een safari in Tanzania een van de hoofdattracties van het land is. Wist je echter dat je ook gemakkelijk een hele andere soort vakantie kunt samenstellen in Tanzania? Zo zou je bijvoorbeeld ook voor een heerlijke strandvakantie kunnen kiezen op deelstaat Zanzibar. Zoek je liever de kou op? Dan is het beklimmen van de Kilimanjaro wellicht iets voor jou! Kortom, een vakantie naar Tanzania kan allerlei dingen inhouden en dit hoeft niet persé safari gerelateerd te zijn. De meeste mensen die Tanzania bezoeken maken er dan ook een slimme rondreis van, waarin alle elementen van het land terugkomen. Zo beleef je Tanzania op haar best en weet je zeker dat je vakantie het dubbel en dwars waard is geweest.

Strandvakantie Zanzibar

Een heerlijke strandvakantie aan de Indische Oceaan, heerlijker bestaat toch niet? Op het eiland Zanzibar is het allemaal mogelijk en heb je voor dat je het weet een heerlijke all-inclusive vakantie aan het strand. Het eiland kent zowel de standaard toeristenattracties, zoals waterskiën en winkelcentra, als een uitgebreide cultuur met musea, kleurrijke straatjes en natuurlijk de eindeloze natuur. Mocht je graag een beetje actief zijn tijdens je strandvakantie, dan is het verstandig om in Nederland al een duikbrevette halen, zodat je op Tanzania mee kunt met de duikreizen. Hierbij word je langs de prachtigste duiklocaties in en rond Zanzibar gebracht. Ook is het mogelijk om zonder brevette te snorkelen bij de vele snorkellocaties aan de kust van het eiland. Zo kun je zelf bepalen hoe jij je vakantie naar Tanzania in gaat delen.

De vakantie naar Tanzania combineren met Kilimanjaro

In het noorden van Tanzania vind je de Kilimanjaro, een van de hoogste bergen op de wereld. Deze berg is een van de hoogtepunten van het land en vele toeristen trekken dan ook elk jaar naar deze locatie toe. Belangrijk om te weten is dat je de Kilimanjaro niet zomaar kunt beklimmen. Je dient een goed voorbereide klimmer te zijn en met een speciale expeditie mee te gaan. Als toerist kun je natuurlijk wel bij de berg kopen en begeleid door een gids tot aan het basiskamp komen. Vanaf daar kun je niet verder omhoog en dit nemen de Tanzanianen heel serieus. In de hoofdseizoenen moet je niet schrikken als de grens van toeristisch basiskamp naar het echte onderzoekskamp met geweren wordt bewaakt.

Dit vind je misschien ook leuk...