Een glazen eettafel: de voordelen en de aandachtspunten

Een mooie glazen eettafel kan een schitterende toevoeging zijn aan ieder interieur. De tafels zien er bijna gewichtloos uit en zijn daarom ideaal voor gebruik in kleine eetkamers. Omdat de tafel door het glas enigszins in het interieur ‘verdwijnt’ kun je de kamer op die manier op een visuele manier ontladen en lijkt deze automatisch minder vol. Het glas dat wordt gebruikt voor eettafels is speciaal getemperd, waardoor het sterker is, beter tegen vocht kan en extreme temperaturen geen problemen opleveren. Hierdoor is het ideaal voor gebruik in de eetkamer en in de keuken. Lees hier verder over de voor- en nadelen van de glazen eettafel.

De voordelen van de glazen eettafel

Laten we bij de positieve kant van het verhaal beginnen, want als jij besluit een glazen eettafel aan te schaffen, dan kun je van een groot aantal voordelen profiteren.

  • Glas is een materiaal dat past in alle stijlen en dat gecombineerd kan worden met een groot aantal andere materialen.
  • Een eettafel van glas geeft een kleinere ruimte een ruimer gevoel.
  • Glazen eettafels zijn gemaakt van getemperd glas, waardoor het tafelblad bestand is tegen hoge temperaturen en vocht.
  • Op een glazen eettafel ontstaan geen kringen, want vocht kan het tafelblad niet binnendringen.
  • Glazen eettafels hebben weinig onderhoud nodig en zijn gemakkelijk schoon te maken.
  • Een eettafel van glas is erg hygiënisch.
  • Glas bevat geen schadelijke stoffen en is gemaakt van een natuurproduct.

De aandachtspunten

De voordelen van de glazen eettafel spreken voor zich. Er zijn ook enkele aandachtspunten om rekening mee te houden voordat je overgaat tot de aanschaf van een glazen eettafel. Zo is glas vrij krasgevoelig en vallen krassen ook direct erg op. Komen er kruimels tussen de verbindingen, dan zijn deze ook goed zichtbaar, zowel als vettige vlekken en vingerafdrukken. Glas wordt daarnaast vaak beoordeeld als een koud, ongemakkelijk en breekbaar materiaal. Een ander aandachtspunt om aan te denken is dat de benen van degenen die aan de tafel zitten altijd zichtbaar zijn, zowel als de voeten en de vloer. Dit is als je aan het eten bent misschien niet het uitzicht dat je voor ogen had.

Of bekijk hier het aanbod bijzettafels bij Furnea.

Glazen eettafels: wel of niet de investering waard?

De vraag of een glazen tafel voor jou een goede aanwinst is, kun jij alleen zelf beantwoorden. Als de voordelen belangrijker zijn dan de nadelen, dan is het een uitstekende keuze. Glas is een natuurlijk materiaal met een bijna gewichtloze uitstraling en geeft jouw eetkamer snel een luxe uitstraling. Een groot nadeel van glas, en alle glanzende oppervlakken, is dat alles er zichtbaar op is en dat je het dus goed schoon moet houden. Dat is gemakkelijk te doen, maar levert mogelijk wel extra werk op. Een glazen eettafel is in ieder geval geen standaard toevoeging aan je interieur. Het is een echte blikvanger en kan vele jaren meegaan. Denk daarom goed over je aankoop na, gebruik de voor- en nadelen om tegen elkaar af te strepen en bepaal aan de hand daarvan of een glazen eettafel voor jou de beste optie is.

Dit vind je misschien ook leuk...