De fitness editie – Thuis workouts

Voor het nieuwe jaar besloot ik dat ik wilde proberen om meer lichaamsbeweging in te passen in mijn dagelijkse leven. Ik hou van lichaamsbeweging, maar het is zo gemakkelijk om in een sleur te blijven steken. Zodra ik voel dat ik me verveel, vind ik het zo moeilijk om de motivatie te vinden om aan de slag te gaan. De sleutel voor mij is om me met iets anders bezig te houden. Laat je niet in dat konijnenhol vallen! En dat is toen ik besloot thuis-workouts in mijn dagelijks leven in te voeren.

Ik hou van zwemmen. Ze leggen de banen tussen de middag uit, dus probeer ik twee keer per week te gaan. Ik zwem ook veel omdat ik van mijn ouders voor Kerstmis een lidmaatschap van mijn plaatselijke zwembad kreeg. Technisch gezien mag ik dus elke keer gratis zwemmen! Als je je geen lidmaatschap kunt veroorloven, kun je misschien in plaats daarvan in een meer gaan zwemmen?

Boeken

Yep, je kunt nog steeds boeken krijgen, niet alles hoeft online te zijn. Ik vond eigenlijk de beste tips over techniek in boeken. Ik hou ervan dat het er allemaal voor je ligt, foto’s en al, en iets waar je steeds weer naar terug kunt grijpen. Een van de beste boeken was – Nile Wilson – Raising the Bar. Nile is een Olympische, Gemenebest en Wereldkampioenschap gouden medaillewinnaar, dus hij weet echt waar hij het over heeft. Hij gaat zo gedetailleerd te werk en bevat zelfs een 21 daagse uitdaging voor JOU om te proberen. Hij plant de week voor je uit. Bijvoorbeeld in week één – maandag is cardio, dinsdag is handstand werk, woensdag is gericht op mindset, donderdag is een volledige lichaamsworkout, vrijdag is core, zaterdag is flexibiliteit en zondag is een rustdag. Voor de maandag sessie heeft hij dus een HIIT workout uitgezet, compleet met timings, oefeningen en afbeeldingen zodat je de workout kunt naspelen. Dinsdag loopt hij je door de stappen om een volledige handstand….etc te kunnen doen.

DVD’s

Er zijn tegenwoordig zo veel geweldige workout dvd’s te koop die helemaal niet duur zijn. De enige workout dvd’s die ik tot nu toe geprobeerd heb zijn de 10 Minute Solution Workout dvd’s. Ze zijn goed maar meer op beginnersniveau. Als je marathons loopt…enz, zullen deze niet zo geweldig zijn. Ze zijn echter een heel goede plek om te beginnen met het strakker maken en uitbouwen van je conditie.

Online trainingen

Veel mensen kunnen het zich gewoon niet veroorloven om £50, £60 per maand uit te geven aan een sportschool lidmaatschap! Laat je niet ontmoedigen, er zijn veel Youtube video’s die je kunt bekijken om je op weg te helpen. Zoek je echter iets met een gemeenschapsgevoel, kijk dan eens naar online platforms zoals Shapes Studio. Ze zijn een online gemeenschap van individuen die zich toeleggen op het transformeren van hun lichaam en geest. Ze bieden een mengeling van video’s over pilates, dynamische pilates en cardio pilates. Hun video’s zijn tussen de 15 – 20 minuten lang, waardoor ze gemakkelijker in een drukke levensstijl passen. Je kunt kiezen om lid te worden en maandelijks te betalen, of gewoon betalen wanneer je een bepaalde video wilt bekijken. O en als je je inschrijft kun je ook gratis een video bekijken om te zien of het misschien iets is waar je belangstelling voor hebt.

De uitrusting

In de loop der jaren ben ik er op de een of andere manier in geslaagd een lading tamelijk willekeurige oefengadgets in te slaan. Je hebt echter echt niet zo veel ‘spullen’ nodig om thuis te trainen.

Toch zijn hier een paar van de belangrijkste stukjes uitrusting waarmee je zou moeten beginnen.

Koptelefoon

Een degelijke koptelefoon. Muziek op de achtergrond aanzetten heeft gewoon niet hetzelfde effect als een koptelefoon op hebben. Een koptelefoon helpt me om mijn hersenen te concentreren op elk van de oefeningen. Je hoeft tegenwoordig helemaal niet veel uit te geven. Je hebt zeker niet de nieuwste Apple koptelefoon nodig (waar je een hypotheek op je huis voor moet nemen). Er zijn zo veel mooie verkrijgbaar tegen VEEL lagere prijzen. Snuffel maar eens rond op plaatsen als Amazon en lees de recensies.

Enkelgewichten

Je kunt deze aandoen en er in rond het huis lopen voor lichtere lichaamsbeweging. Laat je been/bilspieren wat harder werken terwijl je klusjes in en om het huis doet. Of, als je iets harders zoekt, gebruik je de enkelgewichten terwijl je je thuisworkout doet. Een heel goedkope optie om de intensiteit van je workouts te verhogen.

Armgewichten

De lichtere gewichten – 2KG – 4KG, zijn perfect om je armen te trainen. Je hebt geen grote, zware gewichten nodig om wat spieren te krijgen en je armen er strakker uit te laten zien. Voeg een paar extra reps toe met zelfs een 2kg gewicht en je zult een groot verschil zien!

Weerstandsbanden

Deze zijn geweldig en zo goedkoop in aanschaf. Plus ze kunnen vrijwel overal worden opgeborgen omdat ze zo klein zijn. Ik gebruik de mijne om me te helpen opwarmen en afkoelen na/voor een training. Rekken is zo belangrijk en zal je daadwerkelijk helpen om sneller strakker te worden. De SKL Resistance Bands Set is perfect om je spieren mee op te warmen. De booty bands set zijn perfect om je bilspieren te trainen. De langere weerstandsbanden zijn geweldig om het bovenlichaam op te warmen, of als spierverbrander aan het eind van een training.

Dit vind je misschien ook leuk...