De eenvoudigste manier om je concentratie te verbeteren

Stel je eens voor dat je wordt afgeleid, zelfs wanneer er niemand in de buurt is om je af te leiden. Dit is echt een grote frustratie… omdat je niemand anders dan jezelf hier de schuld van kunt geven. Maar voordat je jezelf allerlei verwijten gaat maken, is er iets dat je moet weten: het is misschien niet jouw schuld. Het is misschien wel de schuld van je baas.

Hoe contra-intuïtief dit misschien ook mag klinken, slaap kan echt je productiviteit verhogen. De meeste mensen krijgen tegenwoordig gewoon niet genoeg slaap. Ze drinken in een poging om hun productiviteit te verhogen veel cafeïne… maar het feit is dat alleen slaap ervoor zorgt dat je hersenen optimaal kunnen werken. Hier zijn enkele voordelen van slapen… en ’s middags even een dutje doen!

  1. Een onderzoek heeft aangetoond dat een middagdutje van 20 minuten je geheugen sterk kan verbeteren. Dit onderzoek was een test voor de NASA: de prestaties van hun piloten verbeterden met 34% door het doen van een middagdutje van 26 minuten!

  2. Door slaap zul je de dingen die je hebt geleerd, terwijl je wakker was, beter opnemen. Hoe meer je slaapt, hoe meer je je zult herinneren van wat je die dag daarvoor hebt geleerd.

  3. Volgens de onderzoekers van de Washington University School of Medicine hebben je hersenen slaap nodig om ruimte te maken voor het leren van nieuwe dingen. Met andere woorden, tijdens je slaap verwerk je dingen die je hebt geleerd. Tijdens de slaap slaan je hersenen de dingen op, die je vandaag hebt geleerd, zodat je morgen nieuwe informatie kunt opnemen.

  4. Eigenlijk is dit onnodig om te zeggen, maar slaap verbetert de concentratie omdat je hersenen zullen stoppen met zich op twee verschillende taken te focussen. Geloof me, je hebt het echt nodig.

  5. Van het nemen van een siësta is ook aangetoond dat het voor een lagere bloeddruk zorgt.

Opmerking: hoeveel uren slaap je écht nodig hebt, weet niemand precies. De gebruikelijke “8 uur” slaap is eigenlijk hetzelfde standaard advies als “8 glazen water”. De hoeveelheid is afhankelijk van een aantal zaken waaronder: leeftijd, je algehele gezondheid, de hoeveelheid werk die je doet, wat voor soort werk je doet en ga zo maar door. Experimenteer hiermee en bekijk hoeveel slaap jij nodig hebt.

Dus misschien moet je je baas voorstellen dat het nodig is om tussen de middag even een dutje te doen om de productiviteit op het werk te kunnen verhogen.

Wil je meer informatie over hoe je je hersenen kunt trainen en je je concentratie en focus kunt verbeteren, ga dan naar mijn website en lees nuttige artikelen zoals deze en krijg tips en trucs.

Dit vind je misschien ook leuk...