De allerbeste tips om je goed voor te bereiden op een ooglidcorrectie

Redenen voor een ooglidcorrectie kunnen zowel cosmetisch als medisch zijn. Welke reden het ook is je wil altijd goed voorbereid zijn op zulke ingrepen. In deze blog geven we je de allerbeste tips, zodat jij goed voorbereid bij de kliniek aankomt.

Zorg dat je goed geïnformeerd bent

Nog voordat je de afspraak hebt geboekt is het belangrijk dat je weet hoe het eraan toe gaat bij zo’n ingreep. Zorg dat je op de hoogte bent van de risico’s en communiceer het gewenste resultaat met degene die de ingreep gaat uitvoeren. Op deze manier voorkom je teleurstellingen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de reviews van de kliniek goed bekijkt. Het komt vaak voor dat mensen pas na een slechte ervaring het bedrijf gaan opzoeken. Ze hadden de slechte ervaring kunnen voorkomen door eerst de reviews te bekijken.

Hou je planning de dagen na de ooglidcorrectie vrij

De pijn tijdens en na een ooglidcorrectie valt gelukkig mee, maar het is en blijft een operatie. Je krijgt hechtingen en de huid rondom je ogen zal de eerste dagen alle kleuren van de regenboog krijgen. De dag na de operatie is een verplichte rustdag. Je moet er dus voor zorgen dat je de boodschappen alvast in huis hebt en dat je partner of iemand anders voor de kinderen zorgt. Zo kun je zelf helemaal tot rust komen. Pak een boek, luister een podcast of zet een film aan, deze dag staat helemaal in het teken van rust. De dagen daarna zul je nog rond moeten lopen met hechtingen en blauwe plekken. Het hangt dus heel erg van je baan af of je al gelijk weer aan de slag kunt. Als je tijdelijk thuis kunt werken is dit de beste optie. Tenzij je beschikt over een hele grote zonnebril, maar om die binnen op te houden is misschien ook wat vreemd.

Ooglidcorrectie betekent ook heel veel koelen

Je hebt het waarschijnlijk wel 100 keer tegen je partner of kinderen gezegd. Koelen helpt tegen de zwelling. Dit geldt natuurlijk ook voor jezelf. Op de eerste dag na je operatie is het raadzaam om de hele dag te koelen. Heb je thuis geen icepacks? Dan kun je ook bevroren groenten in zakjes gebruiken. Al is dat misschien niet zo fijn als ze langzamerhand ontdooien. Je bent het beste voorbereid als je een aantal icepacks in de vriezer hebt klaarliggen. Door ze regelmatig af te wisselen zorg je dat je oog mooi koel blijft.

Vervoer na de ingreep

Tijdens het maken van alle afspraken wordt ook vermeld dat je na de operatie niet mag autorijden. Zorg dan ook dat je door iemand kan worden opgehaald, of dat je een taxi geregeld. Na een ooglidcorrectie zit je niet te wachten op een bus- of treinreis. Daarnaast is het ook veel fijner om door een bekende te worden opgehaald. Je gaat dan namelijk rechtstreeks naar huis en je hebt veel minder prikkels om je heen. Als het echt niet anders kan dan kun je altijd nog een taxi bellen.

Klik hier voor meer informatie over de behandeling.

Dit vind je misschien ook leuk...