Btw-teruggave voor zonnepanelen

Als je als particulier aan het milieu wil werken, dan kun je natuurlijk beginnen met eenvoudig je afval te scheiden en plastic rondom je huis uit de natuur te halen. Voor de mensen die die stap al voorbij zijn, is zelf energie opwekken door middel van zonnepanelen misschien een goede tweede stap. Ruim 600.000 mensen gingen al voor door het plaatsen van zonnepanelen op het dak van hun huis. Voor particulieren heeft de overheid het plaatsen van zonnepanelen wat aantrekkelijker gemaakt door een BTW teruggave voor zonnepanelen in te zetten. Hierdoor kunnen particulieren de betaalde btw terugkrijgen van de belastingdienst.

Hoe vraag je btw terug voor zonnepanelen?

Voordat de BTW voor zonnepanelen teruggevraagd kan worden, moet er een KOR aangevraagd worden. KOR staat voor kleineondernemersregeling. Op het moment dat je zelf energie opwekt, lever je energie terug aan de energiemaatschappij. Mensen met zonnepanelen op het dak worden daardoor gezien als ondernemer. Aangezien alleen ondernemers btw mogen terugvragen, moet je een KOR aanvragen. Let op: het aanvragen van de KOR duurt op z’n minst tien werkdagen.

Als je een KOR hebt, vul je de btw-aangifte in bij de Belastingdienst. Zij bepalen of je de btw inderdaad terugkrijgt. In totaal duurt het zo’n acht tot tien weken om het hele proces te doorlopen en alles te regelen. Het kan natuurlijk sneller. Zonnebtwterug.nl helpt je bij het hele proces en neemt het werk graag van je over.

Particulier en btw-teruggave zonnepanelen

Het terugvragen van de zonne-btw kan al gauw zo’n 750 euro opleveren. Het zou zonde zijn om dat te laten liggen. Op zonnebtwterug.nl wordt in een handomdraai een proefberekening gemaakt, zodat inzichtelijk wordt gemaakt hoeveel je als particulier terug zou kunnen verdienen. Mocht het bedrag dat je kunt terugkrijgen al bekend zijn, vul dan het formulier in via deze link of vul het contactformulier in voor vragen!

Dit vind je misschien ook leuk...